top of page

Create Your First Project

Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started

Solitude tracks

Soort project

Locatietheater

Datum

12 - 14 juli 2024

Locatie

NDSM Werf

UNBOXED MET QIQI VAN BOHEEMEN
Urland & OhIJ
Een ode aan het alleen zijn.

Solitude tracks

Een krant wordt omgeslagen, jazz speelt op de achtergrond, een radiostem vertelt het weer en een ketel die fluit … In Solitude tracks wordt eenzaamheid op een verrassende manier tot leven gebracht. Hoe fijn is het om je eigen gezelschap te zijn? Hoe is het om volledig op te gaan in je eigen gedachten, terwijl de wereld om je heen verdergaat en jij stil lijkt te staan?

In deze voorstelling neemt QiQi je mee op een reis in een tijdloze tramrit. Tijdens deze rit komen alledaagse geluiden en filmische beelden voorbij, die samen een poëtische symfonie vormen die bestaat uit de klanken van eenzame isolatie. Alleen zijn wordt als iets slechts gezien. Maar zijn de momenten waarop we alleen zijn, soms niet de beste en meest liefdevolle momenten in ons leven? Solitude Tracks is een viering van het alleen zijn.

Biografie:
QiQi van Boheemen (1998) is performer, actrice en fotografe. In 2023 studeerde zij af aan de performance opleiding aan de Toneelacademie Maastricht. Ze was te zien in Crispr (Davy Pieters), De Bananengeneratie (Char-Li Chung) en De Eindtijd revue (URLAND). Ze verkent graag verschillende disciplines zoals fotografie, mime en performance. Haar eigen werk kenmerkt zich door thema’s als verdriet, vergetelheid, eenzaamheid en de natuur.


Wat is UNBOXED?
UNBOXED is een van onze ontwikkeltrajecten. Onze partners in talentontwikkeling (gezelschappen, productiehuizen) dragen makers met werkervaring tussen de 0 en 2 jaar aan voor UNBOXED. Over het IJ nodigt deze makers uit zich bij het ontwikkelen van een plan te laten inspireren door een locatie op de NDSM-werf. Tijdens een begeleid ontwikkeltraject ontwikkelen de makers een nieuwe mini-locatietheatervoorstelling, onder de vleugels van Over het IJ, van beginidee tot eindpresentatie, van maximaal 15 minuten. Een belangrijk aspect van dit traject is het werken met een specifieke locatie. De makers verrichten onderzoek dat gerelateerd is aan de locatie. Tijdens het festival delen ze hun werk aan het publiek en werken ze verder op basis van de ervaringen die ze tijdens deze ontmoeting opdoen. Het publiek komt in aanraking met belangrijke thema's van vandaag en krijgt de kans om te fantaseren en mogelijkheden te creëren voor een nieuwe toekomst.
Deze voorstellingen kun je alleen bekijken in de vorm van UNBOXED-tours.

Wat is een UNBOXED-tour?
Een UNBOXED-tour is een tour waarbij je meerdere makers op één middag of avond ziet. Tijdens de UNBOXED-tours is er een gids die je meeneemt naar verschillende locaties en je tegelijkertijd meer informatie kan geven over de voorstellingen die je gaat zien.

bottom of page