top of page

Create Your First Project

Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started

Hauntology

Soort project

Theater

Datum

Januari 2024

Locatie

Frascati

Speellijst

“I saw it too. I know it’s coming.”


Een tiener zit alleen in diens slaapkamer. De enige verbinding met de buitenwereld is de bodemloze draaikolk van het internet, die de tiener heen en weer slingert tussen kattenfilmpjes en catastrofaal geweld.

's Nachts, met het laptopscherm nog naflikkerend, lijkt er iets in de slaapkamer te bewegen; een schaduw in de deuropening, een lach in het donker, een adem onder het bed... tot het kwellen langzaam ontspoort en de tiener weet dat het tijd is om een vraag te beantwoorden die die lang onderdrukt heeft.

HAUNTOLOGY is een hedendaags spookverhaal over de existentiële worstelingen van een generatie die opgroeit in een wereld die vernietigd wordt. Hoe begin je aan je leven als de mensheid op de rand van uitsterven staat?

Met spel van QiQi van Boheemen, live muziek van drone-synth muzikant Tos Nieuwenhuizen en levensgrote videoprojecties, toont LENZ een multidisciplinaire voorstelling over een jong individu op zoek naar hoop en verbinding in een afstervende wereld. De voorstelling is geïnspireerd door (en vernoemd naar) het laatste boek van cultlegende Mark Fisher.

bottom of page